ZER GERTATUKO DA ARRAUTZA OZPINETAN SARTZEN BADUGU?
MATERIALA:
-Arrautzak
-Ozpina
-Ontzia
NOLA EGIN:
Lehenengo, arrautzak ontzian
sartuko ditugu. Ondoren,ozpina bota ontzian eta azkenik aste bat utzi ukitu
gabe erantzuna jakiteko.
GURE HIPOTESIAK:
-Azala kenduko zaio arrautzari.
-Arrautza usteldu egingo da.
-Arrautza txuria jarriko da.
GERTATU DENA:
Gazteleraz: La cáscara del huevo
está echa de carbonato de calcio y el vinagre es un acido débil, el ácido
acético. El carbono, de calcio, CaCO3 reacciona con los ácidos dando una sal,
agua y dióxido de carbono,CO2.
Como consecuencia de esta
reacción la cáscara de huevo se va deshaciendo. En el proceso observamos la
formación de burbujas de CO2. De esta
forma, al cabo del tiempo el huevo queda recubierto unicamente por su membra.


iruzkinik ez:
Argitaratu iruzkina